GESCHIEDENIS

C3 Church Global en C3 Amsterdam
Onze kerkbeweging begon begin jaren tachtig als huiskamerkerk in Noord-Sydney (Australië) onder leiding van Nieuw-Zeelanders Phil & Christine Pringle. Al snel werd een fabriekshal betrokken van waaruit diensten werden gehouden. Later kwam er een eigen gebouw en eigen school in Oxford Falls (Noord-Sydney). Pastor Phil ontving een visie voor tien kerken in tien steden in de wereld, onder de naam “Christian City Church”. Dit aantal werd echter al eerder dan gedacht behaald en de kerkbeweging breidde zich snel uit. De naam veranderde in C3 Church of kortweg: C3. In Amsterdam werd een C3 Church gesticht in het jaar 2000. Momenteel zijn er meer dan 300 C3 kerken wereldwijd (op elk continent vertegenwoordigd), met een totaal ledenaantal van meer dan 90.000 leden.

C3 Arnhem
C3 Arnhem begon eind 2001 als huiskamergroep vanuit C3 Amsterdam, geleid door Henk-Jan Keijzer. Later kwamen er regelmatig diensten op zondagavond, in cafeetjes rondom de Korenmarkt. De kerk begon te groeien.

Begin 2006 begonnen we met tweewekelijkse kerkdiensten op woensdagavond, geleid door Steve Warren, al snel gevolgd door tweewekelijkse diensten op zondagavond in Hotel Haarhuis. Meer jongvolwassenen voegden zich bij de kerk, maar ook families met kinderen. Een leiderschapsteam vormde zich en C3 Kids & Crèche gingen van start. Vanaf januari 2008 kwamen er wekelijks zondagavonddiensten. In november 2008 werden Anne en Jedidja Borkent aangesteld als pastors van C3 Arnhem.

Olympus College
De kerk begon verder vorm te krijgen en groeide van 45 tot zo´n 90 leden. Op 1 april 2012 verhuisden de diensten naar een nieuwe locatie in Arnhem-Zuid, het Olympus College. Sinds die datum zijn de diensten op de zondagochtend. Op 2 september 2013 werd in het Bruishuis in Malburgen een kantoor betrokken. Met inmiddels zo’n 250 leden en groeiende verwachten wij dat ook in de toekomst verdere uitbreiding zal plaatsvinden. Ons hart is en blijft daarbij gericht op de regio Arnhem, en in het bijzonder de mensen in de wijk Malburgen.


“Wij kwamen eind 2006 voor het eerst bij C3 Arnhem.
Het was toen in Hotel Haarhuis op zondagavond om 18:00 uur.
Wij kwamen met 2 kinderen en 2 tieners. We wilden de diensten graag blijven bezoeken
en deel worden van deze kerk. Alleen wij waren het eerste gezin
en dus was er nog geen kinderprogramma.

In overleg met Pastor Steve Warren besloten we dat de kinderen
op de gang van het hotel konden spelen, met oppas natuurlijk.
Al snel kwamen er meer gezinnen en groeide ook het kinderwerk,
waar we zelf ook een tijd intensief aan hebben meegewerkt.
Judit leidde de crèche en Bram de kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het is gaaf om te zien wat er nu bij C3 Kids gebeurt.”

[Bram & Judit Noordhoek]

Foto's