DANIEL EN NIENKE MARIS

Wij zijn Daniël en Nienke Maris, 26 en 23 jaar, leerkracht basisonderwijs en student HRM. We wonen in Arnhem (Malburgen West) en komen sinds november 2012 bij C3 Arnhem naar de diensten. Wij zijn ruim 3 jaar geleden getrouwd en naar Arnhem verhuisd omdat we hier woonruimte konden vinden. Toen we net getrouwd waren hadden we geen behoefte om een kerk te vinden in Arnhem en eerlijk gezegd was ik, Nienke, er ook niet zo happig op dat we in Arnhem gingen wonen. Ik vond het maar een rare en ongezellige stad. We komen allebei oorspronkelijk uit Zeeland en waren zulke steden niet gewend. Na een aantal maanden wilde we toch graag een kerk zoeken waar we ons geloof weer konden laten groeien, waar we weer gevoed konden worden en waar we bovenal aan het werk konden gaan. We wilden weer heel graag onze talenten in gaan zetten voor Gods koninkrijk. In Zeeland waren we lid van een baptistengemeente . We wisten hoe het was om deel te zijn van een kerk en haar familie en dat wilden we weer.

Na meerdere kerken bezocht te hebben kwamen we via via bij C3 Arnhem terecht. De eerste dienst was even wennen omdat de diensten er toch anders uitzagen dan wij gewend waren. We waren ook overweldigd door de grote interesse en vriendelijkheid waarmee we begroet werden. Toen we naar huis liepen keken we elkaar aan en wisten we direct dat dit de gemeente was die bij ons paste en waar God ons wilde hebben. Na een aantal weken konden we weer naar de kerkdienst. Ze wisten onze namen nog! Sindsdien zijn we niet meer weggegaan.

Al vrij snel zaten we in een connectgroep en teams en waren we bezig om vrienden te maken in de kerk én in Arnhem. Ook konden we al snel onze talenten in gaan zetten voor de kerk en Gods Koninkrijk. We werden geholpen door onze teamleiders en kregen de ruimte om te groeien. Op dit moment leiden wij het licht- en podium team en zijn wij jeugd connectleiders bij het jeugdprogramma. Nu kunnen we ons een leven in Arnhem niet voorstellen zonder C3 en onze nieuwe familie. Tevens willen we nu niet meer weg uit Arnhem! Wat een contrast met onze eerste maanden hier. Iets waar we God vaak voor bedanken!